Det finns många galleri-plugins för WordPress, men visste du att WordPress har haft ett eget plugin sedan lanseringen av version 2.5 över två år sedan?

För att komma igång med WordPress egna galleri-plugin, måste du skapa eller redigera inlägg eller sida som du vill att galleriet ska visas i och klicka sedan på ”Lägg till en bild”-knappen.

Du kan använda detta för att ladda upp alla dina bilder i full storlek och WordPress kommer att automatiskt generera de olika storlekarna (inklusive miniatyrer) för dig. Nu är det viktigt att notera att när du lägger till en bild via denna metod när du skriver eller redigerar en post eller sida, kommer det att tilldelas till det specifika inlägget eller sidan, vilket är hur WordPress håller reda på galleriets innehåll. När du har laddat alla önskade bilder, klicka på ”Lägg till en bild” igen, välj ”Galleri”-fliken, välj önskade inställningar och klicka på ”Infoga Galleri”-knappen längst ner för att lägga till i galleriet till ditt inlägg eller sidan.


På ovan bild kan man göra lite justeringar så att det passar designen eller önskemål.


Här kan du ställa in vad bilden ska hetta, om denna ska visa var den länkas ifrån, mm.
Justering: Ingen-, Vänster-, Centrerad- eller Högerställt.
Storlek: Miniatyr, Medium, Stor eller Full storlek.


Här ställer du in hur galleriet ska infogas, detta klart hur din WordPress är inställ samt hur denna är uppbyggd när det gäller designen för just din installerad WordPress.