Panelen är ett verktyg för att snabbt komma åt de vanligaste områdena för hemsidans administration. Panel undermenyer presenterar information i block som kallas moduler. WordPress levererar åtta moduler just nu; Senaste kommentarer, Inkommande länkar, Snabbpress, Senaste utkasten, WordPressblogg och Andra WordPressnyheter.

SNABBPRESS

Snabbpress modulen gör att du snabbt och enkelt kan skriva ett nytt inlägg (eller förslag). Ange namn till inlägget , ladda upp/infoga media anger du publicera innehåll, lägga till taggar och klicka på Publicera-knappen eller klicka på Spara utkast-knappen. Det är enkelt!

Obs: Kategorier kommer att läggas till i Snabbpress i kommande versioner.

SENASTE UTKAST

Denna modul ger enkel åtkomst till dina senaste inlägg. Genom att klicka på rubriken på ett av inläggen, tar dig till ”Redigera” där inlägget kan editeras.

WORDPRESSBLOGG

I denna modul visas ”de senaste nyheterna från den officiella WordPress blogg.” Här kan du läsa om vad som är på gång med WordPress. Förutom programvaruutvecklingen, t.ex. version meddelanden och tillkännagivanden säkerhet, nyheter om WordPress community i allmänhet.

ANDRA WORDPRESSNYHETER

I denna modul finns titlar på inlägg och länkar till andra bloggar som WordPress community har skrivit.

SENASTE KOMMENTARER

En lista över de senaste kommentarerna på din sida finner du i denna modul. Varje kommentar som finns med har en länk till det berörda inlägget och genom att klicka på denna kan du redigera den. Håller du musen över varje kommentar aktiveras det en meny med val för att godkänna/icke godkänna kommentarer från andra, Redigera kommentar, Svara på skrivet kommentar, Spam – markera denna eller ta bort den.

INKOMMANDE LÄNKAR

Denna modul hämtar info från Google Blog Search, om någon annan blogg/hemsida länkar till din sida så visas det här. Om du inte får meddelandet ”har inte hittats några inkommande länkar”… än. Det är ingen fara, det kommer.