Modulen Sidor är ett annat verktyg för att lägga till innehåll och används ofta för att presentera ”statisk” information på hemsidan. Artiklar är normalt ”tidlösa” i sig. Ett bra exempel på en sida är den information som kan finnas i ”Klubben” eller ”Kontakt” sidor. En sida bör inte förväxlas med den tid-orienterade objekt som kallas inlägg, inte heller bör en WordPress sidan förväxlas med ordet ”sida” till en webbsida eller HTML-dokument på webben.

Eftersom Sidor inte hör till den normala inläggskronologin och sådan som inte visas med resten av dina inlägg, utan visas endast individuellt.

För att börja skriva en ny sida, följ steg för steg guiden nedan.
Klicka på menyvalet Sidor och klicka sedan på Skapa ny i din admin-panel:

När du klickar på ”Skapa ny”, får du ett fönster som nedan:

Klicka igen på ”Skapa ny” uppe sidan om Sidor, då kommer du få upp ett fönster som nedan:
Ange din titel, här spelar det ingen roll hur du stavar, du kan ha ä, ö, å och mellanslag. Nedanför verktygslådan kan du lägga in filer i form av bilder, videos, ljudfiler eller media samt texter. För lära dig hur Verktygslåda fungerar, klicka på Verktygslåda här till vänster.

När du är klar med att skriva in din text, lagt upp/infogat fil, klickar du på Uppdatera knappen, denna hittar du på höger sidan under rutan Publicera, om du vill publicera denna på en gång eller genom att klicka på Förhandsgranska ändringar om du först vill se hur det ser ut flytta till papperskorgen om du vill ta bort denna:

För att lista sidorna som har skapats, klickar du på Sidor. Här kommer dina sidor visas, du kan öppna för att redigera eller för att ta bort om du inte längre vill att denna ska synas:

Nu har du lärt dig hur du skapar nya sidor samt hur du publicerar dessa.